CIB kártyás fizetési tájékoztató

Bevezetés

A Cloudify Informatika Kft. a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. Ügyfélkapu rendszerünk a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról Ügyfélkapu rendszerünk nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően Ügyfélkapu rendszerünk díjbekérő megtekintő oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az TLS titkosítást. A vásárolt szolgáltatás(ok) ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

A CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldása

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?
 1. Olvassa el Általános Szerződési Feltételeinket, a vásárlással és fizetéssel kapcsolatos ismertetőinket, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
 2. Tanulmányozza át Adatvédelmi nyilatkozatunkat, weboldalunk és Ügyfélkapu rendszerünk biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
 3. Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
 4. Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
 5. Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!
 6. Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az TLS titkosításhoz szükséges opciót!
A biztonságról

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései
 1. Ön a cloudify.hu oldalon választja ki a szolgáltatás(oka)t melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
 2. A szolgáltatás kiválasztása és Megrendelem gomb megnyomása után az Ügyfélkapu rendszerünkben a szolgáltatás speciális beállításait végezheti el, majd a rendelés véglegesítése után a szolgáltatás ellenérétékét tartalmazó online díjbekérő oldalra jut.
 3. Ezt követően (a CIB kártyás fizetés gomb megnyomásakor) Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
 4. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
 5. A fizetést követően Ön visszatér Ügyfélkapu rendszerünk díjbekérő megtekintő oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Ügyfélkapu rendszerünk díjbekérő megtekintő oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.